Askøy museumslag

Askøy museumslag ble stiftet i 1981 og holder til i Sjoddien i Strusshamn. Sjoddien er et historisk sted sett med Askøy-øyne da dette området har hatt mye aktivitet vi i dag kun ser spor av i bygningsmasse og i området rundt.

Vi er en dugnadsbasert forening med litt over 100 medlemmer. Driftsinntekter får vi fra kontingent, inngangsbilletter og salg av diverse samt økonomisk bistand fra medlemmer, næringsliv og Askøy kommune.

Vi er også med i Grasrotandelen hos Norsk Tipping. Søk på Askøy Museumslag eller organisasjonsnummer 885348912 om du vil støtte oss. https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen/din-mottaker/885348912

Askøy museumslag har i sin formålsparagraf til oppgave å ivareta en del av den historiske arven fra eldre og nyere tid.

Fauskanger Magne Skeie

Museumslaget har siden starten samlet inn en rekke gjenstander, trykt materiale og bilder. Mye av dette materialet er utstilt i museumslagets lokaler i Aktivitetshuset Shoddyen, Strusshamn. Museumslaget har ved flere anledninger vært delaktig med utstillinger andre steder, bl.a. på den årlige kulturmønstringen på Ravnanger.

Askøy museumslag har hvert år siden 1991 gitt ut Askøykalenderen, som i tillegg til selve kalendariet presenterer ulike historiske temaer.

Vi verner fortiden for fremtiden!

Museumslaget ser det som viktig å formidle kunnskap om vår lokalhistorie til alle aldersgrupper, ikke minst de unge. Derfor er skoleelever en viktig målgruppe. Medlemmer av Askøy museumslag har, i tillegg til å drive et stort innsamlings- og registreringsarbeid, lagt til rette for at Møllesalen er blitt et velegnet og etterspurt lokale for å drive undervisning, foredrag, kursvirksomhet og ulike arrangement.

Møllesalen

Møllesalen har installert teleslynge for hørselshemmede. Lokalet har også videokanon. Her kan det også legges til at i lokalet er det et nytt piano.

Etter avtale kan omvisninger gis, og en informasjonsfilm om Strusshamn vises både om dagen og kvelden hele året. Museet tar også imot omvisninger av grupper.

Har du spørsmål til oss?

Se kontaktinformasjon