Erling Virkesdal

Erling Virkesdal har gjort svært mye for å ivareta og formidle vår felles historie innen mange fagområder, primært innen sjøfart og kystkultur.

Sjøfart og lokalhistorie har alltid fenget Virkesdal og han har forfattet en mengde artikler samt gitt ut bøker innen diverse emner. Utenom det maritime og samferdsel i særdeleshet har han lokalt fordypet seg i tema angående Strusshamn og Herdla.

Herdla: Den spesielle øya ble utgitt i 2002. Kan leses her

Boken Strusshamn : fortid i levende live fra 2012 er vel verdt å lese og kan lånes på Askøy folkebibliotek, lenke

I Strusshamn ligger restene av den gamle møllen fra 1862 og den seinere Shoddyfabrikken hvor Askøy museumslag holder til. Virkesdal har vært en foregangsmann i å ta vare på bygningsmassen og oppbyggelsen av muséet vårt.

Boken han har skrevet om rutelaget Askøy-Bergen, Tolv på hel og tolv på halv fra 1994 kan leses på Nasjonalbiblioteket her

Mye interessant om Askøys omfattende samferdselshistorie kan man også finne i hans andre bøker om lokal rutetrafikk i Bergensområdet, selv om det ved første øyekast ikke synes å gjelde vår øy. Selskapenes aktiviterer har gått en del om en annen med overlappende rutetilbud samt diverse fusjoner og/eller ruteovertakelser. I forbindelse med åpningen av Askøybroen gikk bussdelen av AB inn i Vest trafikk.

Fra dampbåt til leddbuss : Rutelaget Bergen-Vest A/S : 1898-1988

Stempelslag på sjø og land : Vest trafikk 1898-1998